2017 Állattenyésztési Napok eredményei

 

4 éve tartó folyamatos Blonde d'Aquitaine győzelem után ismét kihúzhatta magát egyesületünk a XXIV. Alföldi Mezőgazda-, és Állattenyésztési Napok kiállításon nyújtott teljesítménye alapján, ahol idén a LIMOUSIN lett a fajtagyőztes a fajták közötti versenyen, a 3 francia (Fabien Gaudet - charolais bíró, Gerard Menard - limousin bíró, Damien Blanc - blonde d'Aquitaine bíró) és 1 magyar bíró (Vágó Barnabás) együttes véleménye alapján...

A Hódmezőgazda Zrt. díjai:

A limousin fajta összetett versenyében a hímivarú kategória harmadik helyezettje az 1401-es kat. számú limousin tenyészbika, tenyésztője és tulajdonos Juhászné Major Tímea, Hajdúszoboszló.

Ugyanezen kategória második helyezettje az 1393-as kat. számú fiatal limousin tenyészbika, tenyésztője és tulajdonosa Mozsgai József, Sellye.

 Az összetett verseny első helyezettje a tenyészbika kategóriában és egyben a limousin  fajta győztese az 1399-es kat. számú felnőtt limousin bika, tenyésztője Gyöngysziget Kft., Nagybaracska, tulajdonosa Mozsgai József, Sellye.

 A limousin fajta összetett, nőivarú versenyében harmadik helyezést ért el az 1383-as kat. számú limousin vemhes üsző, tenyésztője és tulajdonosa Lovasberényi Agrár Kft., Lovasberény.

 Ugyanezen kategória második helyezettje a 2801-es használati számú limousin embrió donor tehén, tenyésztője és tulajdonosa Gyöngysziget Kft., Nagybaracska.

Az összetett verseny első helyezettje az 1381-es kat. számú limousin üsző, tulajdonosa és tenyésztője Imár Bt., Balatonalmádi.

 A blonde d’ aquitaine fajta összetett versenyében a hímivarú kategória harmadik helyezettje az 1416-os kat. számú blonde d’aquitaine fiatal tenyészbika, második helyezettje pedig a 1415-ös katalógusszámú fiatal tenyészbika, tenyésztője és tulajdonosa a Határőr Zrt., Babócsa.

Első helyezést ért el a kategóriában a 1414-es kat. számú felnőtt tenyészbika tenyésztő és tulajdonos Gábor-Major Kft., Martonvásár.

A blonde d’ aquitaine fajta összetett versenyében a nőivarú kategória harmadik helyezettje a 1403-as kat. számú blonde d’ aquitaine üsző, tenyésztője és tulajdonosa az Alkotmány-Agro Mg. Zrt., Nagykanizsa.

A nőivarú kategória második helyezettje a 1410-es kat. számú blonde d’aquitaine tehén, valamint első helyezést ért el a kategóriában és ezzel fajtagyőztes lett a 1411-es kat. számú tehén, tenyésztője és tulajdonosa Dörögdi Mező Kft., Taliándörögd

A Limousin és Blonde d’Aquitaine Tenyésztők Egyesületének szekció-díjai:

LIMOUSIN ÜSZŐK:

A legjobb limousin üsző díját kapja az Imár Bt., Balatonalmádi, a kiállításon bemutatott 1381-es kat. számú növendék üsző kategóriában nyert első helyezésért.

Limousin tehén különdíjban részesül a Gyöngysziget Kft., Nagybaracska, a kiállításon bemutatott 2801-es használati számú embrió donor tehenéért.

 A fiatal tenyészbika díját limousin fajtában Mozsgai József kapja Sellyéről, a kiállításon bemutatott 1393-as kat. számú fiatal tenyészbika kategóriában nyert első helyezésért. A felnőtt tenyészbika díját limousin fajtában ismét Mozsgai József-nek adhatjuk át a kiállításon bemutatott 1399-es kat. számú felnőtt tenyészbika első helyezésért.

BLONDE D'AQUITAINE NŐIVAR:

A legjobb Blonde d’Aquitaine üsző díját kapja  Alkotmány Agro Zrt., a kiállításon bemutatott 1404-es kat. számú fiatal üszőéért. A díjat átadja: Fréderic Plante küllemi bíró.

A legjobb Blonde d’Aquitaine tehén díját kapja a Dörögdi Mező Kft., Taliándörögdről a kiállításon bemutatott 1411-es kat. számú tehenéért. A díjat átadja: Patrick Sazy küllemi bíró.

 BLONDE D'AQUITAINE HÍMIVAR:

A legjobb Blonde d’Aquitaine tenyészbika díját kapja  Gábormajor Kft., Martonvásár, a kiállításon bemutatott 1414-es kat. számú felnőtt tenyészbika első helyezéséért. A díjat átadja: Damien Blanc küllemi bíró.

A fiatal Blonde d’ Aquitaine  tenyészbika díját kapja  Határőr Zrt., Babócsa  a kiállításon bemutatott 1415-ös kat. számú fiatal tenyészbikájáért. A díjat átadja: Damien Blanc küllemi bíró.

Különdíjak:

A Francia Limousin Tenyésztők Egyesülete Különdíját kapja Mozsgai József magántenyésztő, a kiállításon színvonalasan bemutatott tenyészállataiért. A díjat átadja: Gerard Menard küllemi bíró.

 

Az Interlim különdíjat ajánlott fel limousin fajtában az Imár Bt., Balatonalmádi részére a tenyészállatainak színvonalas felkészítéséért és bemutatásáért. A díjat átadja: Olivier Rambert küllemi bíró.

A XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon bemutatott húshasznú fajtagyőztes tenyészállatok összevetése alapján a tenyésztési nagydíjat Mozsgai József magántenyésztő kapta Sellyéről, a 1399-es kat. számú limousin tenyészbikájáért.

 

« Vissza