Blonde d'Aquitaine helyezések 2016.

A 2016. évi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok BLONDE D'AQUITAINE bírálatának eredményei megtekinthetők itt

A blonde d’Aquitaine fajta összetett versenyének hímivarú kategóriájában első helyezést ért el a 1380-as kat. számú felnőtt tenyészbika, tenyésztő és tulajdonos Gábor-Major Kft., Martonvásár.

A kategória második helyezettje a 1379-es kat. számú felnőtt tenyészbika, tulajdonosa Dörögdi Mező Kft., Taliándörögd.

 

A blonde d’ aquitaine fajta összetett versenyében a hímivarú kategória harmadik helyezettje, és egyben a fiatal tenyészbika kategória nyertese a 1375-ös kat. számú blonde d’ aquitaine éves tenyészbika, tenyésztője és tulajdonosa a Határőr Zrt., Babócsa.

A blonde d’ aquitaine fajta összetett versenyében első helyezést ért el a kategóriában és ezzel fajtagyőztes lett a 802-es használati számú tehén, tenyésztője és tulajdonosa Dörögdi Mező Kft., Taliándörögd.

A XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon bemutatott húshasznú fajtagyőztes tenyészállatok összevetése alapján a tenyésztési nagydíjat a Dörögdi Mező Kft., Taliándörögd kapta az 802-es használati számú blonde d’ aquitaine tehenéért.

A díjat átadja: Frederik Plante, küllemi bíráló.

 

 

A nőivarú kategória második helyezettje a 1371-es kat. számú éves üsző, mely első helyezést ért el üsző kategóriában. Tenyésztője és tulajdonosa Alkotmány-Agro Mg. Zrt., Nagykanizsa.

A blonde d’ aquitaine fajta összetett versenyében a nőivarú kategória harmadik helyezettje a 1378-as kat. számú blonde d’ aquitaine tehén, tenyésztője és tulajdonosa a Néma Kft., Akasztó.

A Limousin és Blonde d’ Aquitaine Tenyésztők Egyesületének különdíját kapja  Jakab Judit magántenyésztő, a kiállításon bemutatott 1373-as kat. számú növendék üsző kategóriában nyert második helyezésért, és 1381-es kat. számú fiatal bika kategóriában nyert harmadik helyezésért.

A díjat átadja: Patrick Sazy,  küllemi bíráló.

Az Országos MesterségesTermékenyítő Zrt. különdíjat ajánlott fel a  legjobb blonde d’ aquitaine tenyészállatnak, melyet a Dörögdi Mező Kft., Taliándörögd nyert el 802-es használati számú fajtagyőztes tehenéért.

A díjat átadja: Solymosi Viktor az OMT Zrt. képviselője.

 

 

« Vissza