Hírek, információk

Hírek, információk

XXI. Állattenyésztési Nap hamarosan...

Kedves Érdeklődők!

Egyesületünk mindenkit szeretettel vár a XXI. Hódmezővásárhelyi Mezőgazda Napok kiállításon. A Limousin és Blonde d'Aquitaine tenyészállat bírálat az első napon, pénteken 10:00-kor kezdődik, és feltehetően 11:00-ig tart majd az "F" szektorban.

Változások a tenyésztési programban

Egyesületünk 2014-ben kilátásba helyezte a Törtzstenyészetek szervezésének és a hozzá kapcsolódó jogosítványok "reformációját". Ez elsősorban a tenyészállat-előállító tenyészeteket és a tenyészbika-nevelő állományokat érinti. Az új szabályozás a Magyar Állattenyésztők Lapjának februári számában, és az itt mellékelt cikkben olvasható. A végleges változásokról természetesen minden tenyésztőnk értesülni fog, de jó ha addig is tájékoztatásul mindenki értesül az idei változásokról... 

2014-es Francia Szaporítóanyag ajánlat!

A Limousin és Blonde d'Aquitaine Tenyésztők Egyesületének francia partnere a SERSIA FRANCE Kft. elküldte ajánlatát az idei évre. Az ajánlat ivadékvizsgált, nagy megbízhatóságú tenyészértékkel rendelkező bikák szaporítóanyag ajánlatát tartalmazza. A sperma a szokott módon rendelhető. Érdeklődjön az egyesületi irodánál a megrendeléssel kapcsolatban! Az ajánlat a főoldalon a 2014-es Francia ajánlat címen tekinthető meg fajtánként.

2013 Szakmai út

Egyesületünk a 2013-as évben is szervezett (az előző évihez hasonló) szakmai utat a Limousin és a Blonde d'Aquitaine fajták hazájába, a minden év október elején megrendezett Sommet d'Elevage kiállításra. A teljes cikk eredeti formájában itt olvasható, vagy megtekinthető ez egyesület hivatalos Facebook oldalán.  

XX. Alföldi Napok Bírálat és Díjkiosztó

A 2013. évi XX. Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítás blonde d'Aquitaine tenyészállat bírálatának összefoglalója és az eredmények, valamint a díjkiosztó ünnepség egy részlete ITT megtekinthető!

OMÉK kiállítók, díjazott állatok:

 

Az idei 2013-as OMÉK-on kiállított tenyészállatok eredményei és díjai fotókkal megtekinthetők itt!

OMÉK tenyészállat bírálat

 

Az OMÉK-on bemutatott húshasznú szarvasmarha bírálata (limousin és blonde d'Aquitaine) megtekinthető itt! Látható a tenyészállat bírálat, az OMÉK nagydíj elbírálása és a díjkiosztó ünnepség!

Blonde d'Aquitaine nagydíj a XX. Alföldi Napokon

A XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállításon kitűnő eredménnyel szerepelt a blonde d'Aquitaine fajta, ugyanis a pénteki napon megrendezett küllemi bírálat után a fajtagyőztes állatokat összevetve, a nemzetközi bírókból álló bíráló bizottság egyhangú véleménye alapján az első díjas blonde d'Aquitaine tenyészbika kapta a húsmarhatenyésztési nagydíjat.

Amikor az a bizonyos stafétabot átadásra kerül...

A Limousin Tenyésztők Egyesületének 1989-es megalakulása óta az egyesület ügyvezetését Dr Balika Sándor, Ujhelyi Imre díjas ügyvezető igazgató látta el. 2012 decemberében Dr. Balika Úr bejelentette nyugdíjba vonulását. Az egyesület életműdíjjal ismerte el a leköszönő igazgató kiemelkedő és maradandó tevékenységét. A teljes cikk itt olvasható!

Szaporítóanyag rendelés

Felkerült a Honlapra a Magyar szaporítóanyag forgalmazó cégek ajánlata az idei évre. A kínálatot folyamatosan bővítjük, ahogy a forgalmazók közzé teszik kínálatukat. Rendelés esetén hívják a forgalmazót, egyéb kérdés esetén pedig az egyesületet! A bikák adatlapja a Tenyészbikák Mesterséges Termékenyítésre címszónál érhetők el...