Fórum 2017.

A Limousin és Blonde d'Aquitaine Tenyésztők Egyesületének szakmai nyílt napja Nagykanizsán, az Alkotmány-Agro Zrt. telepén, ahol Damien Blanc és Patrick Sazy "csiszolta" a résztvevők szemét és tudását. Az összefoglaló megtekinthető itt...

Blonde d'Aquitaine szakmai nap

Nagy sikerrel zárult a Blonde d’Aquitaine szakmai program Nagykanizsán, melyre már sok ideje készült az egyesület. A mintegy 30 fős tenyésztőkből és érdeklődőkből álló szakmai csoportot az Alkotmány-Agro Zrt. telepén látta vendégül a házigazda, ahol a szakmai tanácskozás mellett reggelivel és ebéddel is kínálták a résztvevőket.

Dr. Wagenhoffer Zsombor (MÁSZ) közreműködésével több éves várakozásunk után megérkezett hazánkba a blonde fórum is (hiszen limousin fórumot már 3 alkalommal is tarthattunk az előző években). A fajta hazájából, Franciaországból érkezett Damien Blanc, a Pay d’Oc Blonde d’Aquitaine tenyésztési igazgatója, és Patrick Sazy, az egyesület elnöke, akik mintegy 20 egyed küllemi bírálatával illusztrálták a szelekció legfőbb szempontjait, és bemutatták a francia tenyésztésszervezés néhány különlegességét.

A bemutató után az istállórendszer, és a technológia bemutatása következett, ahol szintén jó néhány érdekességet hallhattunk a takarmányozásról és a blonde d’Aquitaine tartásának sajátosságairól.

Végül a legelőn folytatódott a program, ahová egy különleges „tájbaillő szállító járművön vonulhatott ki a csapat. A szakmai napon készült nyilatkozatok  megtekinthetők itt a honlapon:

https://www.youtube.com/watch?v=P0u_Ykuj1Qc

 

 

« Vissza