Hírek, információk

SIA 2019. Párizs

SIA 2019. Párizs

ÖSSZEFOGLALÓ...!

Szaporítóanyag rendelés

HA ÖN TAGUNK, RENDELJEN FRANCIA SZAPORÍTÓANYAGOT AZ EGYESÜLETEN KERESZTÜL, JÁRULÉKOK, JUTALÉKOK NÉLKÜL!

Rendelés leadási határideje: 2019.03.11.

Útinapló Írország


Az egyesület 2018 évi szakmai útja az alábbi képre kattintva megtekinthető. A youtube csatornán 5 részre bontva követhetjük a teljes program eseményeit. Reméljük a képeket látva sok tenyésztő kap kedved a jövőben hasonló programokon való részvételre!

Húsmarhatenyésztési Tanácskozás

A magyar húsmarhaágazat nyertese lehet a tenyésztés-szervezésben jelenleg zajló jogszabályi átalakulásnak, amennyiben a  fajtaegyesületek képesek lesznek megújulni és szorosabban együttműködni egymással hazai és nemzetközi szinten egyaránt – így lehetne egy mondatban összefoglalni az ágazat legnagyobb éves összejövetelén elhangzottakat.

 

2017-ben is hatodik sebességben az egyesület

1.     1. Kiállításokon való aktív részvétel:

XXIV. Alföldi Mezőgazda és Állattenyésztési Napok, Hódmezővásárhely

Farmer-Expo 2017., Debrecen

Szentlőrinci Gazdanapok 2017., Baranyaszentlőrinc

XI. Kaposvári Állattenyésztési Napok, Kaposvár

78. OMÉK, Budapest

 

Francia Kapcsolatok Erősítése

Egyesületünk a fajtáink hazájával való szakmai kapcsolat erősítése céljából fórumot szervezett Taliándörögdre, melynek célja a Blonde d'Aquitaine fajta hazai és francia nemesítésének koordinációja. Hasonló fórum szerveződik 2018 február elejére a limousin fajta esetén is, melynek előfutára a MÁL cikkben megjelent küllemi bírálati továbbképzés volt. A két eseményről itt olvashatnak bővebben az érdeklődők...

2017-es beszámoló

Örömmel értesítjük Tisztelt Tagjainkat, hogy az egyesület éves kiadványa ELKÉSZÜLT. Tenyésztőink a közgyűlésen átvehették és szemrevételezhették a szokásos adatokkal feltöltött, azonban teljesen új köntösben megjelenő egyesületi füzetet. A kép alatti linkre kattintva bárki letöltheti PDF formában. Hamarosan megjelenik az apaállítok utódainak katalógusa is, melyben valamennyi bika ivadékainak teljesítménye megtekinthető.

 

II. Nemzeti Bajnokság - Debrecen

A Limousin és Blonde d'Aquitaine Tenyésztők Egyesületének II. Nemzeti Bajnokásga Debrecenben, a Farmer-Expo keretein belül került megrendezésre. Az eseményről készült teljes cikk olvasható itt és az Állattenyésztők Lapjában, a hírösszefoglaló pedig nézhető formában megtekinthető a főoldalon, az Egyesületi Híradó első számában.

Hódmezővásárhely 2018.

Szombaton este hat órakor bezárta kapuit Magyarország legnagyobb állattenyésztési kiállítása, az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok. Egyesületünk 11 tenyésztője mutatott be 35 szépen felkészített tenyészállatot, melyeket a szokásos kategóriafelosztás alapján értékeltek a bírók (limousin: Gilles Leuqeux, blonde: Damien Blanc és Patrick Sazy). Az eredmények alább láthatók:  

Fórum 2017.

A Limousin és Blonde d'Aquitaine Tenyésztők Egyesületének szakmai nyílt napja Nagykanizsán, az Alkotmány-Agro Zrt. telepén, ahol Damien Blanc és Patrick Sazy "csiszolta" a résztvevők szemét és tudását. Az összefoglaló megtekinthető itt...

1 2 3 >