Hódmezővásárhely 2018.

Szombaton este hat órakor bezárta kapuit Magyarország legnagyobb állattenyésztési kiállítása, az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok. Egyesületünk 11 tenyésztője mutatott be 35 szépen felkészített tenyészállatot, melyeket a szokásos kategóriafelosztás alapján értékeltek a bírók (limousin: Gilles Leuqeux, blonde: Damien Blanc és Patrick Sazy). Az eredmények alább láthatók:  

 

A limousin fajta összetett versenyében a hímivarú kategória harmadik helyezettje az 1379-es kat. számú fiatal limousin tenyészbika, tenyésztője és tulajdonos Ráczné Sándor Ildikó Kfc., Lajosmizse.

Ugyanezen kategória második helyezettje az 1381-es kat. számú limousin tenyészbika, tenyésztője és tulajdonosa Imár Bt., Balatonalmádi.

Az összetett verseny első helyezettje a tenyészbika kategóriában és egyben a limousin fajta győztese az 1385-ös kat. számú felnőtt limousin bika, tenyésztője Gyöngysziget Kft., Nagybaracska, tulajdonosa Mozsgai József, Sellye.

A limousin fajta összetett, nőivarú versenyében második helyezést ért el az 1370-es kat. számú limousin vemhes üsző, tenyésztője és tulajdonosa Imár Bt., Balatonalmádi..

Az összetett verseny első helyezettje az 1361-es kat. számú limousin üsző, tulajdonosa és tenyésztője JMK Kft., Hajdúszoboszló.

A blonde d’ aquitaine fajta összetett versenyében a hímivarú kategória harmadik helyezettje az 1401-es kat. számú fiatal blonde d’aquitaine tenyészbika, tenyésztője és tulajdonosa a Alkotmány-Agro Mg. Zrt., Nagykanizsa.

A hímivarú kategória második helyezettje a 1403-as kat. számú fiatal tenyészbika, tenyésztője és tulajdonosa Gábor-Major Kft., Martonvásár.

Első helyezést ért el a kategóriában a 1399-es kat. számú blonde d’aquitaine tenyészbika tenyésztő és tulajdonos Határőr Zrt., Babócsa.

 

A blonde d’ aquitaine fajta összetett versenyében a nőivarú kategória harmadik helyezettje a 1389-es kat. számú blonde d’ aquitaine üsző, tenyésztője és tulajdonosa az Dörögdi Mező Kft., Taliándörögd.

A nőivarú kategória második helyezettje a 1390-es kat. számú blonde d’aquitaine üsző, tenyésztője és tulajdonosa Dörögdi Mező Kft., Taliándörögd.

Első helyezést ért el a kategóriában és ezzel fajtagyőztes lett a 1396-os kat. számú borjas tehén, tenyésztője és tulajdonosa Alkotmány-Agro Mg. Zrt., Nagykanizsa.

HÚSMARHATENYÉSZTÉSI NAGYDÍJ

A XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon bemutatott húshasznú fajtagyőztes tenyészállatok összevetése alapján a húsmarhatenyésztési nagydíjat Mozsgai József magántenyésztő kapta Sellyéről, az 1385-ös kat. számú limousin tenyészbikájáért.

A Limousin és Blonde d’Aquitaine Tenyésztők Egyesületének különdíjai:

8. Egyesületi különdíjban részesül Jurászik Anett, Csemő a kiállításon bemutatott 1368-as kat. számú vemhes üsző második helyezéséért.

9. Egyesületi különdíjban részesül a Lovasberényi Agrár Kft, Lovasberény a kiállításon bemutatott fiatal tenyészbika növendék felkészítésért.

10. Egyesületi különdíjban részesül a Gyöngysziget Kft., Nagybaracska a kiállításon színvonalason bemutatott fiatal tenyészállataiért.

11. Egyesületi különdíjban részesül a Szlavikovics Ede, Bátmonostor a kiállításon bemutatott 1391-es kat. számú Blonde d’Aquitaine üszőéért.

12. Egyesületi különdíjban részesül a Néma Kft., Akasztó a kiállításon bemutatott 1397-es kat. számú Blonde d’Aquitaine tehenéért.

13. Egyesületi különdíjban részesül a Jakab Judit, Mindszentgodisa a kiállításon bemutatott 1394-es kat. számú Blonde d’Aquitaine üszőéért.

14. A kiállítás legjobb limousin állatának különdíjat ajánlott fel a francia Interlim kereskedelmi igazgatója, Giles Leuqueux, melyet Mozsgai József, Sellye fajtagyőztes állatáért vehet át.

15. Különdíjat ajánlott fel a Pay d’Oc Blonde d’ Aquitaine tenyésztők egyesülete nevében Damien Blanc küllemi bíró a kiállításon résztvevő összes Blonde d’Aquitaine tenyésztőnek fejenként 5 adag szaporítóanyagot, az Illico tenyészbikától, mely a központi saját teljesítményvizsgáló állomáson RRJ Étoile minősítést ért el.

« Vissza