Szakmai program 2015.

Tisztelt Érdeklõdõk!

2015-ben a Limousin és Blonde d'Aquitaine Tenyésztők Egyesülete szakmai programot szervezett tagjai, tenyésztői számára. Elős körben a limousin fajta tartóit, tenyésztőit szólítottuk meg egy izgalmas program keretében, mely a hódmezővásárhelyi Állattenyésztési Napok folytatásaként kerül naptárunkba.

Az állattenyésztési kiállításon bíráló Gilles Lequeux, a francia INTERLIM kereskedelmi igazgatója április 27 (hétfő) és 28 (kedd) a magyar törzstenyésztőket látogatta meg, hogy ott tapasztalatait megoszthassa mindazon magyar tenyésztőkkel, akik érdekődnek ebben az ügyben.
A szemlén első sorban küllemi bírálati és szelekciós kérdések merültek fel,de természetesen az érdeklődök számos kérdést is feltehettek, amire francia kollégánk válaszolt. Első sorban tenyésztők, tenyészteni akaró termelők jelentkeztek. 
Először a JMK Kft. Hajdúszoboszlói telepén, majd az IMÁR Bt. Városlődi és Nemesvámosi farmján valósult meg a tervezett program.
Az alábbi linkre kattintva megtekinthetik a 2015-ösz alföldi napokkal kapcsolatos összefoglalót, a Gazdakör riportját, valamint Gilles Lequeux és Jean Blanc riportját a hazai Limousin és Blonde d'Aquitaine fajták tenyésztésének legfontosabb kérdéseiről.:

https://www.youtube.com/watch?v=pWiKjJD-ElM&feature=youtu.be


 
« Vissza